Urządzenia i Akcesoria
Krem michałkowy biały
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
16 porcji
Składniki
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
250 g cukierków, typu Michałki z Wawelu Białe®
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, w tym 300 g mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
300 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
84.1 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
1038.8 kJ /
248.3 kcal
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Węglowodany
15.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 godz.
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Żelka pomarańczowa do tortów
2 godz. 25 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Krem malinowy
30 min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 min
Krem kokosowy
15 min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min