Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 250 g cukierków, typu Michałki z Wawelu Białe®
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 300 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1038.8 kJ / 248.3 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 84.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem kokosowy
15min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min
Żelka pomarańczowa do tortów
2h 25min
Różowy tort z kremem malinowym
48 godz.
Krem malinowy
30 min
Żelka truskawkowa do tortów
3h 45min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1h 10 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2h 25min