Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 6 oz vegetable oil
- 2 oz lemon juice
- 1 oz red wine vinegar
- 1 tbsp Dijon mustard
-
1
tsp honey
lub 1 tsp agave - ¾ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
Salad
- 18 oz Brussels sprouts, trimmed
- 1 fennel bulb, trimmed, cut into pieces that fit into feeder tube
- 2 oz red onion, cut into wedges
- 3 oz dried cranberries
- 3 oz sliced almonds
- 2 oz Parmesan cheese
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- ¼ bunch fresh parsley, leaves only
- lemon, cut into wedges to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2950.5 kJ / 705.2 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 57.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 741 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 min
Cucumber Yogurt Dressing
5 min
Green Bean Gremolata
25 Min
Shrimp Orzo with Peas
30min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45min
Broccoli Salad
5 min
Cranberry-Almond Chicken Salad
15 min
Meatballs with Herb Tahini and Cauliflower Tabbouleh
30min
Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette
1h 15min
Watermelon Salad with Creamy Balsamic Dressing and Candied Nuts
25 Min
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30min
Chicken Shawarma Bowl
1h