Tex-Mex Tortillas with Shredded Pork and Black Beans

Tex-Mex Tortillas with Shredded Pork and Black Beans

4.5 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • olive oil divided
    1 oz
  • boneless pork shoulder, sinew free boneless, cubed (2½ in. x 1½ in.), divided
    21 oz
  • salt divided
    ½ tsp
  • fresh ground pepper divided
    2 pinches
  • onion quartered
    5 oz
  • ripe tomatoes in pieces
    7 oz
  • canned jalapeño pepper
    1
    1 fresh jalapeño pepper, deseeded, sliced
  • red bell pepper in pieces (¾ in.)
    4 oz
  • green bell pepper in pieces (¾ in.)
    4 oz
  • canned black beans drained, divided
    9 oz
  • tomato paste
    1 oz
  • water
    3 ½ oz
  • chicken stock paste
    ½ tsp
    ½ chicken stock cube
  • corn tortillas warmed
    6 - 12
  • fresh cilantro leaves
    4 tbsp
  • sour cream
    3 ½ oz
  • avocados
    2
  • lime in wedges
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 565.3 kcal / 2365.1 kJ
Białko 24.6 g
Tłuszcz 37.2 g
Węglowodany 36.9 g
Błonnik 12 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Sód 423 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...