
Wersje kompatybilne
Teriyaki Salmon with Edamame and Cucumber (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz light soy sauce gluten free
- 3 oz honey
- 1 inch fresh ginger peeled
- ½ oz lime juice
- 18 oz fresh salmon fillet
- 2 ½ oz brown rice "low GI" (see Tip)
- 35 oz water
- 7 oz frozen edamame
- 2 English cucumbers (approx. 28 oz), trimmed and cut into ribbons
- 2 tbsp lemon juice
- 2 tsp sesame oil
- 1 spring onion thinly sliced
- 2 tsp sesame seeds toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 510 kcal / 2130 kJ
- Białko
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Błonnik
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Sód
- 640 mg