Teriyaki Salmon with Edamame and Cucumber (Diabetes)

Teriyaki Salmon with Edamame and Cucumber (Diabetes)

4.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • light soy sauce gluten free
    2 oz
  • honey
    3 oz
  • fresh ginger peeled
    1 inch
  • lime juice
    ½ oz
  • fresh salmon fillet
    18 oz
  • brown rice "low GI" (see Tip)
    2 ½ oz
  • water
    35 oz
  • frozen edamame
    7 oz
  • English cucumbers (approx. 28 oz), trimmed and cut into ribbons
    2
  • lemon juice
    2 tbsp
  • sesame oil
    2 tsp
  • spring onion thinly sliced
    1
  • sesame seeds toasted
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 510 kcal / 2130 kJ
Białko 37.8 g
Tłuszcz 22.5 g
Węglowodany 39.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 640 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...