Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 oz kamut grains
- water, to soak
Dressing
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp red pepper flakes
- ½ tsp salt
- ½ tsp black peppercorns
- 2 ½ oz extra virgin olive oil
- 2 oz lemon juice
- 4 oz red onions, thinly sliced half-moons
- 2 tbsp capers, rinsed
Salad
- 60 oz water
- 1 tsp salt
- 4 oz kale, stems removed, cut into pieces (1 in.)
- 10 oz broccoli florets
- fresh mixed herbs, to garnish (parsley, mint, cilantro, basil)
- 1 lemon, in wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 772 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Southwest Quinoa
40 min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35 min
Cauliflower Tacos Al Pastor
1óra 10p
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20min
Chickpea Ratatouille
1h
Mediterranean Farro Salad
1h 35min
Collard Greens
1h 5min
Greek Vegetables
1h
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Hummus with Brussels Sprouts and Crunchy Topping (Bill Yosses)
2 Std. 15 Min
Greek Lentils and Rice
35 min
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15min