Wersje kompatybilne
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g shallot, peeled
- 150 g red wine
- 300 g carrots, cut in sticks (1 cm x 7 cm)
- 1 pork tenderloin (500 g, approx. Ø 6 cm)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 130 g water
-
½
tsp meat stock paste, homemade,
lub ½ meat stock cube (for 0.5 l) - 8 juniper berries (opcjonalnie)
-
25
g cherry jam
lub 25 g red berry jam - 20 g butter
- 1 tsp cornflour (starch)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Pork tenderloin with mustard sauce
35min
Menu with vegetable velouté, chicken with mustard sauce and steamed vegetables
45 min
Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots
1 godz.
Sous-Vide Scallops in Lemon-Butter Sauce
1h 10min
Chicken Fricassee (Metric)
55min
Chicken Breasts Au Gratin in Chipotle Salsa (Ben) Metric
1 godz.
Three-course meal for two: Vegetable soup, Chicken casserole with rice, Steamed apple
1 godz. 20 min
Chicken with Peppers
1 godz.
Provençal alouettes
1h 30min
Greek style pork stew
45 min
Pork tenderloin parcels
1 godz.
Pork tenderloin with mustard sauce
30 min