Wersje kompatybilne
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g shallot, peeled
- 150 g red wine
- 300 g carrots, cut in sticks (1 cm x 7 cm)
- 1 pork tenderloin (500 g, approx. Ø 6 cm)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 130 g water
-
½
tsp meat stock paste, homemade,
lub ½ meat stock cube (for 0.5 l) - 8 juniper berries (opcjonalnie)
-
25
g cherry jam
lub 25 g red berry jam - 20 g butter
- 1 tsp cornflour (starch)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Cider-brined pork chops with apple dressing
2h 20min
Beef goulash with bread dumplings
1h 30 min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1 Std. 10 Min
Chicken and warm potato salad
55min
Pears in red wine
3 Std. 20 Min
Fish stew with cassava flour (Muzongué com musseque)
Pas d’évaluation
Russian salad
1h 15min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1h 15min
Tomato rice
30min
Chicken breast with mushroom sauce and potatoes
1h
Stuffed Pork Fillet with Celery and Potato Purée
55min
Greek style pork stew
45min