Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ tbsp garam masala
- 3 tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp salt
- ¾ tsp ground black pepper
-
600
g chicken thighs, skinless, boneless, cut in bite size pieces
lub 600 g chicken breast fillets, skinless, cut in bite size pieces - 250 g couscous
- 630 g water
- 30 g sunflower oil
- 10 stalks fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 80 g onions, cut in halves
- 1 tbsp sunflower oil
- 60 g green olives, pitted
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1 lemon, preferably organic, zest and juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2073 kJ / 496 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmon Farfalle with Pesto
45 min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50 min
Chutney Chicken
30 min
Bibimbap burrito
45 min
Fragrant Chicken Curry (Metric)
1h
Chicken Pastilla
1h 25min
Moroccan Chicken and Couscous
45 min
Chicken with couscous and saffron
1h 15min
Balsamic salmon and courgette noodles
25 min
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1 godz. 10 min
Chicken garam masala
50 min
Salmon kabsa
40 min