Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g couscous
- 1 piece fresh ginger (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1500 g chicken pieces (thighs, drumsticks and breast cut into quarters), skinless and boneless
- 20 g olive oil
-
100
g raisins
lub 100 g dried apricots, cut into pieces - 1 ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric (opcjonalnie)
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
- 700 g water
- 1 - 2 pinches saffron
- 600 g red onions, cut into slices (5 mm)
- 240 g dried chickpeas, soaked in 800 g water the day before, rinsed and drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2832 kJ / 677 kcal
- Białko
- 63.4 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
Alternatywne przepisy
'Qamar el-din' juice
5 Min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1h
Chicken moghrabieh
1h 25min
Moroccan chicken and couscous
45min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 20min
Three course meal for two in 30 minutes
1h 15min
Chicken breasts with courgette topping
50min
Couscous with lamb and vegetables
50min
Arabian chicken with couscous
45min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1h 15min
Vegetable tortilla with chorizo
50min
Greek style pork stew
45min