Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g couscous
- 1 piece fresh ginger (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1500 g chicken pieces (thighs, drumsticks and breast cut into quarters), skinless and boneless
- 20 g olive oil
-
100
g raisins
lub 100 g dried apricots, cut into pieces - 1 ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric (opcjonalnie)
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
- 700 g water
- 1 - 2 pinches saffron
- 600 g red onions, cut into slices (5 mm)
- 240 g dried chickpeas, soaked in 800 g water the day before, rinsed and drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2832 kJ / 677 kcal
- Białko
- 63.4 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
Alternatywne przepisy
Stuffed Moroccan Breads
2 Std. 45 Min
Turmeric Basmati Rice with Currants
35 Min
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4h
Yucatán-style Sea Bass Baked in Banana Leaves with Sweetcorn Rice
1h
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Freekeh pilaf with broad beans
1h
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Moroccan chicken and couscous
45min
Cauliflower and sweet potato salad with nuts
40min
Chicken tagine with honey and prunes
40min
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1h 10min
Squid and Shrimp Risotto
1h