Chicken with couscous and saffron

Chicken with couscous and saffron

4.2 36 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • couscous
    250 g
  • fresh ginger (2 cm)
    1 piece
  • garlic cloves
    2
  • chicken pieces (thighs, drumsticks and breast cut into quarters), skinless and boneless
    1500 g
  • olive oil
    20 g
  • raisins
    100 g
    100 g dried apricots, cut into pieces
  • ground cumin
    1 ½ tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • ground turmeric (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • salt
    2 tsp
  • freshly ground black pepper
    2 pinches
  • water
    700 g
  • saffron
    1 - 2 pinches
  • red onions cut into slices (5 mm)
    600 g
  • dried chickpeas soaked in 800 g water the day before, rinsed and drained
    240 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 677 kcal / 2832 kJ
Białko 63.4 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...