Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp olive oil, plus extra for greasing
- 70 g balsamic vinegar
- 80 g white wine
- 80 g honey
- 20 g Dijon mustard
- 1 tbsp fresh rosemary, leaves only
- 1 garlic clove
- 4 fresh salmon fillets, skinless (150 g each)
- ½ tsp fine salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 500 g courgettes, whole
- 1 tbsp lemon juice, freshly squeezed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35 min
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1sa 35 dk
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50 min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1h 10 min
Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots
1h
Rice salad with eggs and tuna fish
1h
Pasta salad with trout and vegetables
45 min
Moroccan chicken and couscous
45 min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50 min
Orange couscous with steamed salmon
35 min
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40 min
Salmon and Couscous Parcels with Sun-dried Tomatoes
35 min