Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z warzywami i serem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
-
130 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
130 g mleka
-
130 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
30 g oleju
-
100 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
130 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
25 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
25 g zielonego groszku, konserwowego odsączonego
-
½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
olej, do smażeniamasło klarowane do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1020.3 mg
Białko
26.2 g
Kalorie
2922.6 kJ /
698.5 kcal
Tłuszcz
37.7 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
14.2 g
Węglowodany
65.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 Std.
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 Min
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
1 Std. 30 Min
Naleśniki z mięsnym farszem
1 Std.
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 Min
Tortille z warzywami (TM5)
20 Min
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 Std.
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
45 Min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 Min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 Std.
Bolognese z kalafiorem
55 Min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1 Std. 45 Min