Urządzenia i Akcesoria
Szarpana wieprzowina
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
140 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g ząbków czosnku (ok. 6 ząbków)
-
30 g oleju
-
2 - 3 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżki mieszanki przypraw z chili
-
2 ½ łyżeczki czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
-
2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 łyżka cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
⅛ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
100 - 120 g sosu barbecue (patrz wskazówka)
-
50 g octu jabłkowego
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżka musztardy w proszku1 łyżka musztardy
-
1 łyżka sosu Worcestershire
-
2500 g wody
-
1500 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości oczyszczonego z nadmiaru tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
562 mg
Białko
27 g
Kalorie
1131 kJ /
270 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Tajwańska szarpana suszona wieprzowina
1 godz. 40 min
Sos BBQ
30 min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 godz. 20 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Kurczak szarpany w pikantnym sosie pomidorowym
45 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min
Kurczak generała Tso
40 min
Sos barbecue (BBQ)
10 min
Kurczak po koreańsku
30 min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2 godz. 20 min