
Urządzenia i Akcesoria
Szarpana wieprzowina
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
140 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g ząbków czosnku (ok. 6 ząbków)
-
30 g oleju
-
2 - 3 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżki mieszanki przypraw z chili
-
2 ½ łyżeczki czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
-
2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 łyżka cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
⅛ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
100 - 120 g sosu barbecue (patrz wskazówka)
-
50 g octu jabłkowego
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżka musztardy
-
1 łyżka sosu Worcestershire
-
2500 g wody
-
1500 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości oczyszczonego z nadmiaru tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
270 kcal /
1131 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
562 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tajwańska szarpana suszona wieprzowina
1 godz. 40 min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 godz. 20 min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 godz. 20 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Kurczak szarpany w pikantnym sosie pomidorowym
45 min
Sos barbecue z whisky
50 min
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Kofty z kurczaka i letnia sałatka z dressingiem cytrynowym
30 min
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Kurczak po koreańsku
30 min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2 godz. 20 min