Szarpana wieprzowina

Szarpana wieprzowina

4.7 848 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
12 porcji

Składniki

  • 140 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g ząbków czosnku (ok. 6 ząbków)
  • 30 g oleju
  • 2 - 3 łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • 2 łyżki mieszanki przypraw z chili
  • 2 ½ łyżeczki czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 łyżka cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soli
  • ⅛ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 100 - 120 g sosu barbecue (patrz wskazówka)
  • 50 g octu jabłkowego
  • 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżka musztardy
    1 łyżka musztardy w proszku
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • 2500 g wody
  • 1500 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości oczyszczonego z nadmiaru tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 270 kcal / 1131 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 562 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...