
Urządzenia i Akcesoria
Szarpana wieprzowina
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół140 g
-
ząbków czosnku (ok. 6 ząbków)15 g
-
oleju30 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 - 3 łyżki
-
mieszanki przypraw z chili2 łyżki
-
czosnku, granulowanego (opcjonalnie)2 ½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego2 łyżeczki
-
tymianku, suszonego2 łyżeczki
-
cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu cayenne, mielonego⅛ łyżeczki
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
sosu barbecue (patrz wskazówka)100 - 120 g
-
octu jabłkowego50 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego30 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
musztardy1 łyżka
-
sosu Worcestershire1 łyżka
-
wody2500 g
-
mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości oczyszczonego z nadmiaru tłuszczu1500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
270 kcal /
1131 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
562 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska