Szarpana wieprzowina
TM6 TM5

Szarpana wieprzowina

4.7 (656 ocen)

Składniki

  • 140 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 15 g ząbków czosnku (ok. 6 ząbków)
  • 30 g oleju
  • 2 - 3 łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • 2 łyżki mieszanki przypraw z chili
  • 2 ½ łyżeczki czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 łyżka cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soli
  • ⅛ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 100 - 120 g sosu barbecue (patrz wskazówka)
  • 50 g octu jabłkowego
  • 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżka musztardy
    lub 1 łyżka musztardy w proszku
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • 2500 g wody
  • 1500 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości, oczyszczonego z nadmiaru tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1131 kJ / 270 kcal
Białko
27 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
1.7 g
Sód
562 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy