Szarpana wieprzowina

Szarpana wieprzowina

4.7 827 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
12 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    140 g
  • ząbków czosnku (ok. 6 ząbków)
    15 g
  • oleju
    30 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 - 3 łyżki
  • mieszanki przypraw z chili
    2 łyżki
  • czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
    2 ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    2 łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    2 łyżeczki
  • cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
    1 łyżka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ⅛ łyżeczki
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • sosu barbecue (patrz wskazówka)
    100 - 120 g
  • octu jabłkowego
    50 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    30 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • musztardy
    1 łyżka
    1 łyżka musztardy w proszku
  • sosu Worcestershire
    1 łyżka
  • wody
    2500 g
  • mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości oczyszczonego z nadmiaru tłuszczu
    1500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 270 kcal / 1131 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 562 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...