Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g waxy potatoes, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 170 g onions, cut in halves
- 2 eggs
- 30 g fine oat flakes
- 1 ½ tsp salt
- 2 pinches ground nutmeg
- 1 garlic clove
- 450 g frozen spinach leaves, defrosted, drained well (approx. 350 g after draining)
- 3 pinches ground pepper
- 30 g oil
- 3 tbsp clarified butter
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 587.8 kJ / 140.5 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 574.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vetkoek (fet-cook)
1h 35 min.
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 min
Chicken Korma (Cashew Chicken)
25 min
Kumara (sweet potato) bites (9 months+)
55 min
Five seed bread
1 Std. 50 Min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 min
Wraps with sautéed veggies and herb cream (Thermomix® Cutter)
45 min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Curried sausages and lentils
1h
Wholegrain hamburger buns
2h 50min
Buttermilk rusks
29 Std. 25 Min
Mealie bread
55 min