![Lotte crémeuse au safran Lotte crémeuse au safran](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f7c65c147d16e1b976c645b660263225/Derivates/851bd9a6e729da6a90d2f653eccda57cb13a10f4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille ou minimum 3 heures avant
- 1 pistil de safran
- 200 g de crème épaisse, 5-15% m.g.
Le jour même
- 400 g d'eau
- 400 g de poireaux, coupés en tronçons (2 cm)
- 600 g de filets de lotte, sans peau et sans arêtes
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 996 kJ / 237.5 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 421 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble de pommes et St Jacques snackées
45min
Rouelle de veau aux carottes
50min
Txilindron d'agneau
1h 15min
Côtes de veau à la provençale
30min
Baeckeoffe revisité par Eric Guérin
2h 10 min
Lotte à la provençale
50min
Roulé de saumon au houmous
40min
Bûche de poisson
13hod.
Rougail morue
25min
Curry de cabillaud à la noix de coco
25min
Flammekueche aux graines de lin avec saumon, champignons et salade de roquette
40min
Baeckeoffe aux deux poissons
1 Std. 45 Min