Nage de noix de saint-jacques aux panais et à la vanille

Nage de noix de saint-jacques aux panais et à la vanille

4.3 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
  • gousse de vanille fendue dans la longueur
    1
  • coquilles Saint-Jacques entières
    18
  • d'échalotes coupées en deux
    40 g
  • de carotte coupée en morceaux
    100 g
  • de blanc de poireau coupé en tronçons
    100 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de vin blanc
    100 g
  • de fumet de poisson
    1 c. à café
  • d'eau
    300 g
  • de panais coupés en morceaux
    500 g
  • de beurre
    10 g
  • de ciboulette fraîche ciselés
    10 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 252.8 kcal / 1052.2 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 14.5 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 261.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...