Taboulé de pamplemousse et crevettes

Taboulé de pamplemousse et crevettes

4.5 63 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • de coriandre fraîche
    10 feuilles
  • de persil frais équeutés
    5 brins
  • d'oignon doux coupé en deux
    50 g
  • d'eau
    120 g
  • de semoule de blé dur
    300 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de jus de pamplemousse (1 pamplemousse env.)
    150 g
  • le jus d'un citron jaune
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • pamplemousse rose détaillé en suprêmes coupés en morceaux
    1
  • de crevettes roses cuites, décortiquées coupées en morceaux
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 722.5 kcal / 3059 kJ
Białko 29.5 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 119.8 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 746.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...