Taboulé de pamplemousse et crevettes

Taboulé de pamplemousse et crevettes

4.5 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 10 feuilles de coriandre fraîche
  • 5 brins de persil frais équeutés
  • 50 g d'oignon doux coupé en deux
  • 120 g d'eau
  • 300 g de graines de couscous moyennes
  • 30 g d'huile d'olive
  • 150 g de jus de pamplemousse (1 pamplemousse env.)
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pamplemousse rose détaillé en suprêmes coupés en morceaux
  • 250 g de crevettes roses cuites, décortiquées coupées en morceaux
  • le jus d'un citron jaune

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 746.5 mg
Białko 29.5 g
Kalorie 3059 kJ / 722.5 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 119.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...