Filet mignon au chorizo et gratin dauphinois

Filet mignon au chorizo et gratin dauphinois

4.7 198 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    2
  • de pommes de terre coupées en fines rondelles (2-3 mm)
    800 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    400 g
  • de sel et 2 pincées
    2 c. à café
  • de poivre moulu
    3 pincées
  • de noix de muscade en poudre
    1 pincée
  • de gruyère (opcjonalnie)
    25 g
  • chorizo
    1
  • de filet mignon de porc
    500 g
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • de poivrons rouges coupé en morceaux
    220 g
  • cube de bouillon de volaille
    1
  • d'eau
    100 g
  • de vin blanc
    70 g
  • de fromage frais type St Môret®
    100 g
  • de fécule de maïs
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 824.9 kcal / 3451.2 kJ
Białko 41.5 g
Tłuszcz 51.9 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 29.3 g
Sód 1740.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...