Purée de carottes et jambon aux herbes

Purée de carottes et jambon aux herbes

3.2 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de jambon blanc en morceaux
    200 g
  • de persil frais équeutés
    5 brins
  • de carottes en morceaux
    400 g
  • gousse d'ail (opcjonalnie) dégermée
    1
  • de pommes de terre farineuses type bintje ou monalisa, en petits dés d'1,5 cm
    600 g
  • de lait
    280 g
  • de crème fraîche
    100 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de beurre en morceaux
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 408 kcal / 1709 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...