Jambalaya de poulet

Jambalaya de poulet

4.7 102 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • de filets de poulet, sans peau détaillés en cubes
    300 g
  • d'épices cajun
    2 c. à soupe
  • de crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
    200 g
  • d'oignons coupés en quatre
    120 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de chorizo doux, détaillé en dés
    100 g
  • de poivron rouge détaillé en dés
    200 g
  • d'eau
    600 g
  • de bouillon de poule
    1 cube
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de riz basmati
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 393 kcal / 1643 kJ
Białko 28.5 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 38.7 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...