
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'oignons coupés en deux
- 250 g de carottes coupées en morceaux
- 3 gousses d'ail
- 20 g de feuilles de persil frais et un peu pour la finition
- 40 g d'huile végétale
- 400 g d'échine de porc, désossée coupée en morceaux (3 cm)
- 1 c. à soupe de paprika
- 1 c. à café de sel et 1-2 pincées, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille émietté
- 20 g de concentré de tomate
- ½ c. à café de cumin en poudre
- 250 g de riz basmati
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 599 kcal / 2508.8 kJ
- Białko
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Węglowodany
- 65 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Sód
- 967.8 mg