Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Parmesan cheese
- 450 g butternut squash, cut in pieces (3 cm)
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded
- 1 tsp fresh thyme leaves
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 500 g water, boiling
- 240 g cooked chickpeas, drained, rinsed (1 x 400 g tin)
- 250 g dried pasta, fusilli or penne
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1562 kJ / 373 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 68.4 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Butternut Squash Macaroni Cheese
1h 15min
Spring Vegetable Penne
45min
Creamy Pea Pasta
25p
Asparagus and Pea Pasta
20min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10min
Baked Penne with Vegetables
1óra 5p
Pumpkin Quiche
2h 5min
Aubergine and Tomato Pasta
45min
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25p
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Courgette and Feta Risotto
30 Min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min