
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh parsley leaves
- 150 g onions halved
- 150 g celery stalks
- 250 g potatoes peeled, cut into lengths (2 cm)
- 200 g carrots
- 40 g olive oil
- 500 g stewing steak diced (approx. 2 cm)
- 3 dried bay leaves
-
2
sprigs fresh thyme leaves only
lub 1 tsp dried thyme -
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled - 1 tsp fine sea salt plus extra, to taste
- ½ tsp ground black pepper plus extra, to taste
- 600 g water
- 1 lemon finely grated zest and juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 350 kcal / 1464.4 kJ
- Białko
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Sód
- 764 mg