Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, quartered
- 40 g olive oil
- 1 tsp ground ginger
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp sweet paprika
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp chilli powder
- ¼ tsp ground nutmeg
- 750 g water
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 100 g red lentils
- 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1011.9 kJ / 241.9 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 57.8 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Red Lentil Soup
40min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Moroccan Bean Soup
45min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45min
Pea and Mint Soup (TM5)
20min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10 min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Carrot and Coriander Soup
25min
Chickpea soup with spinach
40min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min