Urządzenia i Akcesoria
Spiced Moroccan Lentil Soup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
onions quartered150 g
-
olive oil40 g
-
ground ginger1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
sweet paprika1 tsp
-
ground black pepper plus extra to taste¼ tsp
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
chilli powder¼ tsp
-
ground nutmeg¼ tsp
-
water750 g
-
2 heaped tsp vegetable stock paste, homemadevegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled2
-
red lentils100 g
-
tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)800 g
-
fine sea salt or to taste1 pinch
-
fresh coriander leaves only, for garnishing2 - 3 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
57.8 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
1011.9 kJ /
241.9 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
29.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiced Moroccan Lentil Soup
35 min
Moroccan Bean Soup
45 min
Danish Split Pea Soup
1 godz.
Carrot and Coriander Soup
25 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Moroccan Harira and Chicken Soup
55 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min
Chickpea Soup with Spinach
40 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Red Lentil Soup
40 min