Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parsley Pesto
- 25 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 25 g fresh parsley leaves
- 25 g pine nuts
- 75 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- ½ tsp fine sea salt
Potato Soup
- 475 g floury potatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 150 g onions, quartered
- 25 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 500 g water
- 200 g whole milk
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1400.4 kJ / 334.7 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 946.1 mg
Alternatywne przepisy
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25min
Potato and Celeriac Gratin
1h 10min
Gorgonzola Tart with Pear and Walnuts (TM6)
35min
Leek and Potato Soup With Soya or Beef Mince
50min
Maple-glazed Carrots
45min
Mushroom Wellington
2 Std. 20 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Cullen Skink
45min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1 Std. 50 Min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Bacon and Cabbage Risotto
1h