Spicy Seafood Soup (Tom Yum)

Spicy Seafood Soup (Tom Yum)

4.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • shallots halved
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • tomatoes quartered
    150 g
  • fresh lemon grass cut in pieces (1 cm)
    50 g
  • galangal (Thai ginger), fresh root peeled, cut in round slices (2 mm)
    15 g
  • fresh makrut lime leaves
    8
  • Thai chilli sauce hot
    100 g
  • fish stock cube (for 0.5 l)
    2
  • water
    1000 g
  • fish fillets (e.g. red snapper, sea bream, monkfish), cut in pieces
    250 g
  • fresh oyster mushrooms halved
    120 g
  • palm sugar
    20 g
  • fresh clams
    100 g
  • raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
    250 g
  • fish sauce
    20 g
  • lime juice
    20 g
  • spring onions thinly sliced (1 cm)
    3
  • fresh coriander leaves only
    3 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 231 kcal / 968 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...