Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g shallots, halved
- 2 garlic cloves
- 150 g tomatoes, quartered
- 50 g fresh lemon grass, cut in pieces (1 cm)
- 15 g galangal (Thai ginger), fresh root, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 8 fresh makrut lime leaves
- 100 g Thai chilli sauce, hot
- 2 fish stock cube (for 0.5 l)
- 1000 g water
- 250 g fish fillets (e.g. red snapper, sea bream, monkfish), cut in pieces
- 120 g fresh oyster mushrooms, halved
- 20 g palm sugar
- 100 g fresh clams
- 250 g raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
- 20 g fish sauce
- 20 g lime juice
- 3 spring onions, thinly sliced (1 cm)
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 968 kJ / 231 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hot and Sour Prawn Soup
15min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35 min
Tom Yum with Prawns
25 min
Mushroom Broth
30 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Pork and Mushroom Broth
1h 25 min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25 min
Chicken Soup with Egg and Lemon (Avgolemono)
1h 15 min
Mutton Peratal
1h 25 min
Aubergine Bhurta
30 min
Sambal Petai Prawns
20min