Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g shallots, halved
- 2 garlic cloves
- 150 g tomatoes, quartered
- 50 g fresh lemon grass, cut in pieces (1 cm)
- 15 g galangal (Thai ginger), fresh root, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 100 g Thai chilli sauce, hot
- 1000 g water
- 8 fresh kaffir lime leaves
- 2 fish stock cube (for 0.5 l)
- 250 g fish fillets (e.g. red snapper, sea bream, monkfish), cut in pieces
- 120 g fresh oyster mushrooms, halved
- 20 g palm sugar
- 100 g fresh clams
- 250 g medium raw prawns, peeled
- 20 g fish sauce
- 20 g lime juice
- 3 spring onions, thinly sliced (1 cm)
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 968 kJ / 231 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Prawn Curry
30 Min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 Min
Hot and Sour Prawn Soup
15 Min
Tom Yum with Prawns
25 Min
Green Curry Chicken
55min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 Min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Steamed Thai-style fish cakes
45min
Miso Soup, Sake Seafood with Rice
1h 5 min
Prawn And Chicken Laksa
40min
Thai Mussels
25 Min