Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g celeriac, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 200 g onions, quartered
- 120 g celery stalks, cut in pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 25 g unsalted butter, diced
- 800 g vegetable stock
- 150 g cooking apples, cored, quartered (e.g. Bramley)
- 100 g dessert apples, cored, quartered (e.g. Braeburn, Cox, Gala)
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25min
Curried Parsnip Soup
30min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35min
Curried Parsnip and Apple Soup
30min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Carrot and Coriander Soup
25min
Broccoli and stilton soup
30min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min
Watercress Soup
25min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Spiced Red Cabbage
1 godz. 10 min