Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g celeriac, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 200 g onions, quartered
- 120 g celery stalks, cut in pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 25 g unsalted butter, diced
- 800 g vegetable stock
- 150 g cooking apples, cored, quartered (e.g. Bramley)
- 100 g dessert apples, cored, quartered (e.g. Braeburn, Cox, Gala)
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Broccoli and stilton soup
30 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Carrot, Orange and Ginger Soup
25 min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min
Curried Parsnip and Apple Soup
30 min
Curried Parsnip Soup
30 min