Urządzenia i Akcesoria
Bulgar and Red Lentil Soup
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
onions quartered100 g
-
garlic cloves to taste2 - 3
-
tomato paste30 g
-
unsalted butter diced30 g
-
dried red lentils200 g
-
dried mint2 Tbsp
-
white long grain rice30 g
-
bulgur wheat (see tip)20 g
-
fine sea salt to taste1 ½ - 1 ¾ tsp
-
ground black pepper or to taste¼ tsp
-
chilli flakes or to taste¼ tsp
-
water room temperature1470 g
-
lemon quartered, for serving1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
15 g
Kalorie
1660 kJ /
396.5 kcal
Tłuszcz
7.3 g
Błonnik
10.6 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Persian Flatbreads
1 godz. 45 min
Potato Pancakes
45 min
Bulgur Wheat
35 min
Danish Split Pea Soup
1 godz.
Bulghur and lentil soup
1 godz.
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Tuscan Bean Soup
50 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min
Sumac-spiced Houmous
5 min
Red Lentil Soup
40 min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 godz.
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min