Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, quartered
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 30 g tomato paste
- 30 g unsalted butter, diced
- 200 g dried red lentils
- 2 Tbsp dried mint
- 30 g white long grain rice
- 20 g bulgar wheat (see tip)
- 1 ½ - 1 ¾ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- ¼ tsp chilli flakes, or to taste
- 1470 g water, room temperature
- 1 lemon, quartered, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1660 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
Alternatywne przepisy
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50 dk
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45min
Potato Soup with Parsley Pesto
30 Min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1sa
Bulgur Wheat
35min
Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup
1sa
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 godz. 10 min
Red Lentil Soup
40 dk
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 Min
Bulghur and lentil soup
1sa
Moroccan Zaalouk
1 Std. 5 Min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min