Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, quartered
-
70
g smoked bacon, cut in pieces (3 cm)
lub bacon lardons - 45 g unsalted butter, diced
- 600 g potatoes, peeled, cut in pieces (1 cm)
- 500 g liquid vegetable stock
- 230 g milk
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- ¼ - ½ tsp ground nutmeg, to taste
- 110 g single cream, plus extra for garnishing
- 2 stalks fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1049.6 kJ / 250.9 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 518.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy tomato soup
30 min
Cauliflower Cheese Soup
30 min
Lentil and Bacon Soup
8h 55min
Chicken and Barley Stew
50min
Grisons Barley Soup
55 min
Potato and Dried Mushroom Soup
35min
Ham and Leek Pasta Sauce
30 min
Tomato, Spinach and Ricotta Quiche (TM5)
1h 30 min
Creamy Pepper Soup
20 min
Beef in Stout
1h 40 min
Sweet Potato and Corn Chowder
45 min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min