Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cashew nuts
-
3
slices sliced white bread, thick, diced (2 cm)
lub sourdough bread, diced (2 cm) - 1 broccoli (approx. 500 g), florets, halved if large amd stems, lightly peeled, cut in pieces (2 cm x 5 cm)
- 3 - 5 garlic cloves, to taste
- 100 g onions, quartered
- 30 g olive oil, plus extra for drizzling
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 90 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 200 g potatoes, peeled, diced (3 cm)
- 1100 g water, plus extra for soaking
- 40 g nutritional yeast flakes
- ¾ tsp dried mixed herbs
- ¾ tsp paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- vegan cheese, grated, for sprinkling (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1629 kJ / 390 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1032 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Sweet Potato Curry
30 Min
Chickpea soup with spinach
40min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Tofu stew
30 Min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 godz.
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 godz.
Iranian Vegetable Stew
1 godz. 30 min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min