Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt

Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt

4.7 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
9 pezzi

Składniki

  • 25 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Salsa allo yogurt
  • ½ spicchio di aglio
  • 2 foglie di menta fresca, lavate
  • 100 g di yogurt greco non zuccherato
  • 5 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • olio extravergine di oliva a piacere
Polpettine di radicchio
  • 25 g di scalogno a pezzi
  • 100 g di radicchio rosso di Verona a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 uova
  • 50 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 40 g di pangrattato + q.b.
  • farina tipo 00 q.b.
  • olio di arachidi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 248.6 mg
Białko 4.4 g
Kalorie 335.9 kJ / 80.3 kcal
Tłuszcz 4.7 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...