Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Besciamella
- 20 g di burro + q.b.
- 250 g di latte
- 20 g di farina tipo 00
- 5 g di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Sformatini di agretti
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 1000 g di acqua
- 150 g di agretti, puliti a pezzi
- 50 g di prosciutto cotto a pezzi
- 50 g di scamorza a pezzi
- 2 uova
- 3 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 648.5 kJ / 155 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 840.3 mg
Alternatywne przepisy
Sformatini ai carciofi
1h
Medaglioni di broccoli e patate
1h 30min
Polpette di cavolo viola
1h 30min
Mini quiche con porri e Montasio (senza glutine)
2h 30min
Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano
1h
Madeleine salate al Parmigiano Reggiano
1h
Gnocchi alla romana alle erbette
1h 30min
Burger di cavolo nero
45 min
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Flan al cavolo viola
55min
Quiche radicchio e speck
2h 30min
Polpettone zucca e spinaci
1 Std. 15 Min