Polpette di patate e barbabietola con salsa allo yogurt

Polpette di patate e barbabietola con salsa allo yogurt

3.9 16 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
12 pezzi

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di Cheddar a pezzi
  • 1600 g di acqua
  • 300 g di patate a pasta gialla (media dimensione, vedere consigli)
  • 350 g di barbabietole (media dimensione, vedere consigli)
  • 2 cucchiai olio extravergine di oliva
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 2 pizzichi di sale
  • 3 pizzichi di pepe macinato
  • 90 - 130 grammo pangrattato più un extra per il rivestimento
  • 3 cucchiai di olio per frittura
Salsa allo yogurt
  • 150 g di yogurt
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di scorza di lime
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate per guarnire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 186.8 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 616.5 kJ / 147.4 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 13.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...