Polpette di patate e barbabietola con salsa allo yogurt

Polpette di patate e barbabietola con salsa allo yogurt

3.8 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
12 pezzi

Składniki

  • spicchio di aglio
    1
  • di Cheddar a pezzi
    40 g
  • di acqua
    1600 g
  • di patate a pasta gialla (media dimensione, vedere consigli)
    300 g
  • di barbabietole (media dimensione, vedere consigli)
    350 g
  • di olio extravergine di oliva
    2 cucchiai
  • tuorlo d'uovo
    1
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe macinato
    3 pizzichi
  • pangrattato più un extra per il rivestimento
    90 - 130 grammo
  • di olio per frittura
    3 cucchiai
Salsa allo yogurt
  • di yogurt
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • di scorza di lime
    1 cucchiaino
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe macinato
    2 pizzichi
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate per guarnire
    ½ mazzetto

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 147.4 kcal / 616.5 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 13.6 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 186.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...