Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 50 g di cipolla
- 200 g di radicchio rosso di Verona a pezzi
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 1 uovo
- 100 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 80 g di pangrattato + q.b.
- 1 - 2 cucchiai di pangrattato
- pangrattato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 257.5 kJ / 61.6 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di carote
1 Std.
Pesto radicchio e noci
10 Min
Polpette di tonno e ricotta
20min
Burger di zucchine
1 Std.
Burger piselli e ricotta
35min
Polpettone ricotta e tonno
45min
Rollè di radicchio
50 Min
Sugo bianco di ricotta e zucchine
30 Min
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1 Std. 10 Min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min
Cocottine di zucca e ricotta
50 Min
Polpettine di ceci con crema di cavolo viola (per 2 persone)
35min