Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato, a pezzi
- 200 g farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 150 g Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di cipolla rossa a fette
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di radicchio a pezzi
- 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 uova
- 150 g di robiola a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1332.3 kJ / 318.4 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 514.9 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata radicchio e salsiccia
1 Std. 15 Min
Lasagna erbette, ricotta e prosciutto
2h
Quiche di zucca ed erbette
1h 30min
Torta salata asparagi e provola
1h 30min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1h 30min
Gnocchi alla romana alle erbette
1h 30min
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1 Std. 10 Min
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Quiche alle cipolle
1h 30min
Quiche radicchio e speck
2h 30min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2 Std. 15 Min