Wersje kompatybilne
Crostini di polenta con stracchino, radicchio e noci
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 200 g di farina di mais
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
Radicchio insaporito
- 30 g di cipolla
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di radicchio trevigiano
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- 120 g di stracchino
- gherigli di noci q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1725.8 kJ / 412.5 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 697 mg
Alternatywne przepisy
Tartufini salati
3h
Cappelletti di sfoglia al salmone affumicato e semi di papavero
5h
Rollè di radicchio
50min
Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt
40 Min
Bicchierini tricolore
3h 30 min
Mini crostatine salate con burrata e acciughe
45 min
Bignè con crema di asparagi
1h 30 min
Frollini salati al rosmarino
1h 30 min
Mini cestini di Parmigiano Reggiano con crema di broccoli
30 min
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1h 15min
Quiche radicchio e speck
2 godz. 30 min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2h 15 min