Wersje kompatybilne
Crostini di polenta con stracchino, radicchio e noci
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 200 g di farina di mais
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
Radicchio insaporito
- 30 g di cipolla
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di radicchio trevigiano
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- 120 g di stracchino
- gherigli di noci q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1725.8 kJ / 412.5 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 697 mg
Alternatywne przepisy
Tartellette alle cipolle caramellate
1h
Rollè di radicchio
50 min
Crostata salata multicolore
1h
Mini crostatine salate con burrata e acciughe
45 min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2h 15min
Fagottini di sfoglia zucca, speck e balsamico
1h 30 min
Frollini salati al rosmarino
1h 30 min
Vol-au-vent con mousse al Gorgonzola (per 2 persone)
45 min
Biscottini salati al basilico e mandorle
1h
Cappelletti di sfoglia al salmone affumicato e semi di papavero
5 godz.
Quiche radicchio e speck
2 godz. 30 min
Sformatini di agretti
1h