Crostini di polenta con stracchino, radicchio e noci

Crostini di polenta con stracchino, radicchio e noci

4.5 91 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Polenta
  • 200 g di farina di mais
  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 10 g olio extravergine di oliva
Radicchio insaporito
  • 30 g di cipolla
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 150 g di radicchio trevigiano
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
  • 120 g di stracchino
  • gherigli di noci q.b. per decorare

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 697 mg
Białko 11.4 g
Kalorie 1725.8 kJ / 412.5 kcal
Tłuszcz 23.3 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...