Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 300 g di patate a pasta farinosa, pelate e a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cavolo cappuccio viola, a listarelle
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 uovo
- 60 g di pangrattato
-
olio di noci di macadamia q.b.
lub olio di semi di girasole q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1731.5 kJ / 413.8 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 406.4 mg
Alternatywne przepisy
Burger di ceci e verdure
40 min
Sformato vegetale
1h
Polpettone zucca e spinaci
1óra 15p
Burger di barbabietola
1h
Burger ceci e rucola
40 min
Flan di zucchine e mozzarella
50min
Polpettone di ceci e spinaci
1 godz. 30 min
Medaglioni di broccoli e patate
1 godz. 30 min
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1h
Frittelle di cavolo nero
30 min.
Burger di cavolo nero
45 min
Polpette di patate e barbabietola con salsa allo yogurt
1h