Wersje kompatybilne
Turkey with cherry sauce and steamed veggies (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orange and thyme glaze
- 2 oranges, peel (no white pith) and reserve juice
- 2 garlic cloves
- 5 g fresh thyme, leaves only
- 40 g honey
- 10 g Dijon mustard, gluten free
Turkey
- 2500 g turkey buffe, thawed
- 500 g water, plus extra if needed
Cherry and cranberry sauce
- 4 pieces orange peel, no white pith
- 20 g brown sugar
- 300 g black cherries, pitted and frozen
- 50 g dried cranberries
- 100 g freshly squeezed orange juice
- 30 g red wine vinegar
- 60 g water
Gravy and vegetables
- 1 tsp cornflour
- water, as required (for a total of 300 g)
- 500 g Dutch baby carrots, trimmed
- 500 g fresh green beans, trimmed
- 100 g feta cheese, crumbled
- 1 tbsp lemon juice
- ground black pepper, to taste
- fresh thyme, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1620 kJ / 389 kcal
- Białko
- 36.9 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 512 mg
Alternatywne przepisy
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10 Min
Zucchini cheddar slice
45 dk
Lemon and thyme mocktail
Brak ocen
Eggplant and ricotta involtini
1h 20min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter, TM6)
10 Min
Sambal Matah (Balinese Sambal)
20 dk
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter)
10 Min
Beef Stroganoff
1sa
Chilli creamed corn
40 dk
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter)
5 menit
Black garlic and onion jam
55 dk
Roast beef with Yorkshires and gravy
3 Std. 15 Min