Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- extra virgin olive oil, to grease
- 500 g potatoes, cut to fit through feeder tube
- 300 g carrots, peeled and trimmed
- 2 zucchini, trimmed
- 1 onion, cut into halves vertically
- 100 g Parmesan cheese, cut to fit through the feeder tube
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 50 g water
- 180 g pouring (whipping) cream
- fresh basil leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1055.5 kJ / 252.3 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 441.5 mg
Alternatywne przepisy
Vegan potato and onion bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 30min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55 min
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter)
1h 45 min
Curried sausages
40 min
Chinese-style chicken
25 min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10min
Mexican slaw (Thermomix® Cutter)
10min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10 min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Potato bake (Thermomix® Cutter)
1h 10 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Festive camembert wreath
1u. 50min