Black tahini and beetroot hommus

Black tahini and beetroot hommus

4.7 34 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
555 g

Składniki

  • raw beetroots (approx. 500 g), peeled and cut into pieces (2 x 3 cm)
    4
  • garlic cloves unpeeled
    4
  • cumin seeds
    1 tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • olive oil
    4 tbsp
  • canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • black tahini
    2 tbsp
  • lemon juice
    50 g
  • balsamic vinegar
    1 tbsp
  • olive oil for drizzling
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, cut into pieces
    2 tbsp

Wartości odżywcze na 555 g

Kalorie 1414.4 kcal / 5917.8 kJ
Białko 39.9 g
Tłuszcz 81.7 g
Węglowodany 141.1 g
Błonnik 38.4 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 1737.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...