Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 raw beetroots (approx. 500 g), peeled and cut into pieces (2 x 3 cm)
- 4 garlic cloves, unpeeled
- 1 tsp cumin seeds
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 tbsp olive oil
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 2 tbsp black tahini
- 50 g lemon juice
- 1 tbsp balsamic vinegar
- olive oil, for drizzling
- 2 tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into pieces
- Wartości odżywcze
- na 555 g
- Kalorie
- 5917.8 kJ / 1414.4 kcal
- Białko
- 39.9 g
- Węglowodany
- 141.1 g
- Tłuszcz
- 81.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 38.4 g
- Sód
- 1737.3 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot salad
10 min
Basil pesto
10 min
Pumpkin hommus with green dippers (Toddlers and beyond)
50min
Sauerkraut
168 Std. 35 Min
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16h 20min
Seeded sheet crackers (Toddlers and beyond)
1 Std. 30 Min
Raw cauliflower tabouli
30min
White bean dip with chimichurri
15min
Coriander pesto
5min
Chunky basil pesto dip
10 min
Falafel with beetroot hommus
20min
Hommus
15min