Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cenoura
- 300 g beterraba crua cortada em pedaços (3x5 cm aprox.) que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- 100 g alface romana cortada em fatias que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- 40 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 20 g vinagre branco
- 60 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 2 c. chá de raspa de limão
- 40 g sumo de laranja (½ unid. aprox.)
- 20 g xarope de agave
- ½ c. chá de pimenta preta
- ½ c. chá de flocos de malagueta seca
- 2 c. sopa de manjericão, só as folhas picadas
- 10 g cebolinho cortado em pedaços (3 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 941.8 kJ / 225.1 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 694 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alho (Modo descascar)
5min
Batata gratinada com parmesão e tomilho -TM6
Brak ocen
Sopa de carne com legumes
Brak ocen
Panacota com pêssego
3 Std. 15 Min
Ovos Benedict
20 Min
Salada de noodles vietnamita -TM6
Brak ocen
Rösti bearnês - TM6
40 min
Salmão com batata e curgete - TM6
1h 15min
Dadinho de tapioca
3h 10 min
Farofa
30 Min
Ponche de ananás e espumante
30 Min
Filetes de peixe com batata gratinada - TM6
1 Std. 10 Min