Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g azeite
lub 20 g óleo vegetal - 400 g beringela cortada em fatias (2 cm aprox.), depois em pedaços (3 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 Receita completa
- Kalorie
- 1132 kJ / 270 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 16 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear carne de vaca em tiras
15 Min
Saltear mistura de legumes
30 Min
Saltear 200 g de beringela
30 Min
Saltear mistura de legumes para sopa ou guisados
25 Min
Saltear 200 g de curgete
20 Min
Saltear 400 g de cenoura em palitos
20 Min
Saltear frango em tiras
15 Min
Saltear 200 g de alho-francês
20 Min
Saltear pimento vermelho com cebola
25 Min
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15 Min
Saltear 200 g de pimento
20 Min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25 Min