Wersje kompatybilne
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter, TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g carrot, peeled and trimmed
- 1 cucumber (approx. 400 g), unpeeled, ends removed, halved lengthwise
- 200 g surimi stick
- 150 g canned corn kernels, drained
- 1 piece lemon peel
- 100 g mayonnaise or Kewpie mayonnaise
- 2 tbsp toasted sesame seeds
- 20 g soy sauce
- 10 g mirin
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1384.2 kJ / 330.8 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 548.8 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter, TM6)
6h 10min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 Min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 Min
Fruit platter with lemon and honey dressing (Thermomix® Cutter)
15 Min
Lala's creamy lemon butter chicken
1 Std. 10 Min
Shredded chicken 2-for-1
40 Min
Sous vide salmon with greens (Diabetes, TM6)
1 godz. 35 min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25sa 35 dk
Chicken in chipotle sauce
40 Min
Lemon Ricotta Pasta with Chicken
35 Min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 Min