Urządzenia i Akcesoria
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter, using modes)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions
Składniki
-
carrot peeled and trimmed250 g
-
cucumber (approx. 400 g), unpeeled, ends removed, halved lengthwise1
-
surimi stick200 g
-
canned corn kernels drained150 g
-
lemon peel1 piece
-
mayonnaise or Kewpie mayonnaise100 g
-
toasted sesame seeds2 tbsp
-
soy sauce20 g
-
mirin10 g
-
freshly squeezed lemon juice30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
548.8 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1384.2 kJ /
330.8 kcal
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
21.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steamed corn with chipotle mayonnaise and coriander salsa
45 min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Pappardelle
Brak ocen
Bao Buns with Pulled Pork in BBQ sauce
3 godz. 10 min
Beer Brats with Onions and Peppers
4 godz. 15 min
Montreal Steak Seasonning Blend
5 min
Hash Brown Potato Cake
Brak ocen
Hornazo
Brak ocen
Rosemary and bacon stuffed onions
1 godz. 50 min
Lychee Sorbet with Vodka
8 godz. 15 min
Sgroppino
5 min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1 godz.
Coffee semifreddo
6 godz. 30 min