Wersje kompatybilne
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter, TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g carrot, peeled and trimmed
- 1 cucumber (approx. 400 g), unpeeled, ends removed, halved lengthwise
- 200 g surimi stick
- 150 g canned corn kernels, drained
- 1 piece lemon peel
- 100 g mayonnaise or Kewpie mayonnaise
- 2 tbsp toasted sesame seeds
- 20 g soy sauce
- 10 g mirin
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1384.2 kJ / 330.8 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 548.8 mg
Alternatywne przepisy
Tuna and Avocado Salad with Fermented Onions (with Cutter)
20 min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 godz. 40 min
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter)
15min
Surf and turf with pink peppercorn sauce
45 Min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40 min
Soy Chicken with Bok Choy
40 min
Teriyaki salmon with edamame and cucumber (Diabetes)
50 menit
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1j
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Chilli mussels with risoni
35 Min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 Min