Wersje kompatybilne
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g carrot, peeled and trimmed
- 1 cucumber (approx. 400 g), unpeeled, ends removed, halved lengthwise
- 200 g surimi stick
- 150 g canned corn kernels, drained
- 1 piece lemon peel
- 100 g mayonnaise or Kewpie mayonnaise
- 2 tbsp toasted sesame seeds
- 20 g soy sauce
- 10 g mirin
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1384.2 kJ / 330.8 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 548.8 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48h 20min
Bahn mi pizza
2h 15min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter, TM6)
6 Std. 10 Min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15min
Festive camembert wreath
1h 50min
Mini mojito cheesecakes (Nico Moretti)
24hod. 25min
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Mini Jamaican style ginger bundts
25min