Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter)
TM6 TM5

Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter)

4.4 (13 ocen)

Składniki

  • 250 g carrot, peeled and trimmed
  • 1 cucumber (approx. 400 g), unpeeled, ends removed, halved lengthwise
  • 200 g surimi stick
  • 150 g canned corn kernels, drained
  • 1 piece lemon peel
  • 100 g mayonnaise or Kewpie mayonnaise
  • 2 tbsp toasted sesame seeds
  • 20 g soy sauce
  • 10 g mirin
  • 30 g freshly squeezed lemon juice

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1384.2 kJ / 330.8 kcal
Białko
11.2 g
Węglowodany
21.2 g
Tłuszcz
23.1 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Błonnik
3.5 g
Sód
548.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy