
Urządzenia i Akcesoria
Flank steak with horseradish cream sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
4 portions
Składniki
Mustard marinade
-
beef flank sinew removed (see Tips)1000 g
-
fresh rosemary leaves only1 sprig
-
garlic cloves2
-
Worcestershire sauce50 g
-
extra virgin olive oil plus extra to grease50 g
-
French mustard1 tbsp
-
dried oregano1 tbsp
-
ground black pepper¼ tsp
Horseradish cream sauce
-
mayonnaise (see Tips)100 g
-
crème fraîche (see Tips)100 g
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
horseradish cream30 g
-
French mustard1 tsp
-
cayenne pepper2 pinches
-
sea salt2 pinches
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
794.7 kcal /
3337.8 kJ
Białko
69.3 g
Tłuszcz
60.5 g
Węglowodany
6.7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Sód
692.2 mg