Flank steak with horseradish cream sauce

Flank steak with horseradish cream sauce

4.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
4 portions

Składniki

Mustard marinade
  • beef flank sinew removed (see Tips)
    1000 g
  • fresh rosemary leaves only
    1 sprig
  • garlic cloves
    2
  • Worcestershire sauce
    50 g
  • extra virgin olive oil plus extra to grease
    50 g
  • French mustard
    1 tbsp
  • dried oregano
    1 tbsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Horseradish cream sauce
  • mayonnaise (see Tips)
    100 g
  • crème fraîche (see Tips)
    100 g
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g
  • horseradish cream
    30 g
  • French mustard
    1 tsp
  • cayenne pepper
    2 pinches
  • sea salt
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 794.7 kcal / 3337.8 kJ
Białko 69.3 g
Tłuszcz 60.5 g
Węglowodany 6.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 17.5 g
Sód 692.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...