Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mustard marinade
- 1000 g beef flank, sinew removed (see Tips)
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 2 garlic cloves
- 50 g Worcestershire sauce
- 50 g olive oil
- 1 tbsp French mustard
- 1 tbsp dried oregano
- ¼ tsp ground black pepper
Horseradish cream sauce
- 100 g mayonnaise (see Tips)
- 100 g crème fraîche (see Tips)
- 20 g lemon juice
- 30 g horseradish cream
- 1 tsp French mustard
- 2 pinches cayenne pepper
- 2 pinches salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3655.3 kJ / 870.3 kcal
- Białko
- 71.8 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 60.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 708.4 mg
Alternatywne przepisy
Bourbon pork ribs
5 Std. 50 Min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40 Min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 Min
Prawn salad with horseradish cream
1 Std.
Scallops with pea purée
25 Min
Watermelon and salmon ceviche stack
25 Min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4 Std. 20 Min
Strawberry salad with caramelised sherry vinaigrette
25 Min
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1h 30min
Buffalo chicken wings
45 Min
Buttermilk and jalapeño marinade
5 Min
Smoked prawn kebabs with avocado whip
25 Min