Flank steak with horseradish cream sauce

Flank steak with horseradish cream sauce

4.8 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Mustard marinade
  • beef flank sinew removed (see Tips)
    1000 g
  • fresh rosemary leaves only
    1 sprig
  • garlic cloves
    2
  • Worcestershire sauce
    50 g
  • olive oil
    50 g
  • French mustard
    1 tbsp
  • dried oregano
    1 tbsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Horseradish cream sauce
  • mayonnaise (see Tips)
    100 g
  • crème fraîche (see Tips)
    100 g
  • lemon juice
    20 g
  • horseradish cream
    30 g
  • French mustard
    1 tsp
  • cayenne pepper
    2 pinches
  • salt
    2 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 708.4 mg
Białko 71.8 g
Kalorie 3655.3 kJ / 870.3 kcal
Tłuszcz 60.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 18.2 g
Węglowodany 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...