Wersje kompatybilne
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mustard marinade
- 1000 g beef flank, sinew removed (see Tips)
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 2 garlic cloves
- 50 g Worcestershire sauce
- 50 g olive oil
- 1 tbsp French mustard
- 1 tbsp dried oregano
- ¼ tsp ground black pepper
Horseradish cream sauce
- 100 g mayonnaise (see Tips)
- 100 g crème fraîche (see Tips)
- 20 g lemon juice
- 30 g horseradish cream
- 1 tsp French mustard
- 2 pinches cayenne pepper
- 2 pinches salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3655.3 kJ / 870.3 kcal
- Białko
- 71.8 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 60.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 708.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken and spinach enchiladas
40 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1h 15min
Flank steak with horseradish cream sauce
4h 20min
Biltmore Lavender and Tellicherry Pepper Osso Buco
2 Std. 45 Min
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter)
15 Min
Jalapeño Lobster Mac "n" Cheese
1 Std. 5 Min
Flammkuchen with dates and bacon
1 godz. 20 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 Std. 20 Min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4h 25min
Bianca Mazur's Frozen Turkish delight martini
12 godz. 5 min
Lychee sorbet cocktail
24h 5min