Wersje kompatybilne
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggplant
- 3 eggplants, cut into rounds (1.5 cm thickness)
- olive oil, for brushing
- salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
Lime and ginger dressing
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh long red chillies, 1 chilli trimmed, cut into halves and deseeded if preferred; 1 chilli cut into thin slices, for garnishing (optional)
- 100 g kecap manis
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 20 g rice wine vinegar
- 15 g palm sugar, shaved
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 495.9 kJ / 118.1 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 1369.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asian cucumber salad
10min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10min
Fragrant whole barbecued fish
2h 50min
Mussels in turmeric and ginger broth
20min
Cauliflower buffalo bites
35min
Chipotle bean and corn salad
40 Min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1hod. 15min
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40 Min
Chilli raita potato salad
55min
Pear and burghul salad
40 Min
Spiced coriander prawns
25min
Quinoa salad with mango salsa
1hod.