Estofado de cerdo, verduras y garbanzos con cous-cous

Estofado de cerdo, verduras y garbanzos con cous-cous

3.4 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porciones

Składniki

  • 250 g de cous cous
  • 1550 g de agua
  • 2 cdita de concentrado de caldo de verduras en polvo
  • 40 g de aceite de oliva
  • 1 diente de ajo pelado
  • 250 g de carne de cerdo limpia, en cubos (3 cm)
  • 2 - 3 pizcas de sal
  • 2 - 3 pizcas de pimienta negra molida
  • 50 g de vinagre
  • 100 g de cebolla en rebanadas (aprox. 3 mm)
  • 150 g de pimiento rojo en rebanadas (aprox. 3 mm)
  • 200 g de calabacita cortadas en rebanadas (aprox. 3 mm)
  • 400 g de garbanzo blanco cocido
  • 400 g de jitomate triturado
  • ½ cdita de comino en polvo
  • ¼ cdita de canela en polvo
  • ½ cdita de sal al gusto

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 658.2 mg
Białko 26.9 g
Kalorie 2785.6 kJ / 665.8 kcal
Tłuszcz 27.2 g
Błonnik 11.4 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Węglowodany 79.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...