![Estofado de pollo con chorizo y garbanzo Estofado de pollo con chorizo y garbanzo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9E97B776-967E-4F7A-800D-581D797C0288/Derivates/6473E4A3-5E72-442C-BF6E-CB39A4530FD8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de hojas de perejil fresco
- 30 g de aceite de oliva
- 150 g de cebolla, en cuartos
- 80 g de chorizo, en rebanadas (0.5 cm)
- 400 g de jitomate triturado
- 8 piernas de pollo sin piel (aprox. 700 g)
- 1 cda de orégano seco
- 1 - 1 ½ cdita de sal, al gusto
- 1 - 2 pizcas de pimienta negra molida, al gusto
- 480 g de garbanzo blanco cocido, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3040.7 kJ / 726.7 kcal
- Białko
- 60.3 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1596.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo alla cacciatora
1 Std. 20 Min
Estofado de cerdo, verduras y garbanzos con cous-cous
1 Std.
Estofado de verduras y res en Cocción lenta TM6
4h 10 min
Pescado en caldo de arroz con verduras
35 min
Cacerola de pollo
30 Min
Estofado de res con fantasmas de puré de papa
1 Std. 30 Min
Estofado de pollo en jitomate y albahaca
35 min
Estofado de pollo con chorizo y papas
45 Min
Estofado de res
1h 40min
Adobo con carne
50 min
Carne de res a la jardinera
40 Min
Cerdo entomatado
50 min