Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla, en trozos
- 250 g de zanahorias, peladas y en trozos
- 3 dientes de ajo, pelados
- 20 g de hojas de perejil fresco, y un poco más para decorar
- 40 g de aceite vegetal
- 400 g de cabeza de lomo de cerdo, en cubos (3 cm)
- 1 cda de paprika
- 1 - 2 pizcas de sal, o al gusto
- 1 - 2 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
- 600 g de agua
- 1 cubo de caldo de pollo, desmoronado
- 20 g de puré de tomate
- ½ cdita de comino en polvo
- 300 g de arroz basmati
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2508 kJ / 599 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 968 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estofado de res
1 godz. 40 min
Adobo con carne
50min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35min
Carne de res a la jardinera
40min
Cerdo entomatado
50min
Entomatado de cerdo
1 godz.
Estofado de pollo en jitomate y albahaca
35min
Arroz con res y brócoli TM6
50min
Pollo en jitomate con papas y budín de chocolate
40min
Filete de res con almendras
30min
Cubos de carne de cerdo dorados TM6
15 Min
Estofado de res TM6
4h