Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de arroz
- 500 g de carne molida de res
- 2 cdita de sal
- 1 cdita de pimienta negra molida
- 10 g de aceite de oliva
- 600 g de corazones de alcachofa
- 250 g de puré de jitomate
- 500 g de pulpa de tamarindo, sin azúcar
- 50 g de azúcar morena
- 1 chile chipotle adobado
- 150 g de chabacanos, en mitades
- 150 g de ciruelas pasas deshuesadas
- 100 g de almendras fileteadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1731.1 kJ / 413.8 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 61.6 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 647 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmón al vapor con glaseado de soya y jengibre
30 min
Camarones estilo Hunan
20 min
Pescado con salsa de morrón
45 min
Barra de chocolate y caramelo salado TM6
1 Std. 50 Min
Chuletas de cerdo con salsa de champiñones al marsala (Hestan Cue™)
50 min
Arrachera al café con salsa de alcaparras
30 min
Albóndigas de pavo con salsa cremosa
45 min
Pescado a la Veracruzana
30 min
Calabazas rellenas en salsa de chabacano
1 godz. 30 min
Huevos suaves (4 piezas)
20 min
Pollo con pimientos rojos, cebolla y arroz basmati
1h
Crema de champiñón, pollo gratinado y agua tropical TM6
1 godz. 20 min