Alcachofas y carne en salsa de tamarindo

Alcachofas y carne en salsa de tamarindo

3.2 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porciones

Składniki

  • 250 g de arroz
  • 500 g de carne molida de res
  • 2 cdita de sal
  • 1 cdita de pimienta negra molida
  • 10 g de aceite de oliva
  • 600 g de corazones de alcachofa
  • 250 g de puré de jitomate
  • 500 g de pulpa de tamarindo sin azúcar
  • 50 g de azúcar morena
  • 1 chile chipotle adobado
  • 150 g de chabacanos en mitades
  • 150 g de ciruelas pasas deshuesadas
  • 100 g de almendras fileteadas para decorar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 647 mg
Białko 14 g
Kalorie 1731.1 kJ / 413.8 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 61.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...