![Alcachofas y carne en salsa de tamarindo Alcachofas y carne en salsa de tamarindo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/df4b511f-9898-477f-956b-7c2929a95755/Derivates/1179c318-239d-4a5a-813b-3e50d74a7ed6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de arroz
- 500 g de carne molida de res
- 2 cdita de sal
- 1 cdita de pimienta negra molida
- 10 g de aceite de oliva
- 600 g de corazones de alcachofa
- 250 g de puré de jitomate
- 500 g de pulpa de tamarindo, sin azúcar
- 50 g de azúcar morena
- 1 chile chipotle adobado
- 150 g de chabacanos, en mitades
- 150 g de ciruelas pasas deshuesadas
- 100 g de almendras fileteadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1731.1 kJ / 413.8 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 61.6 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 647 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratinado de pescado y camarones
1 Std. 30 Min
Lomo en salsa de cacahuate
15 min
Pollo picante a la parrilla con cuscús TM6 (Pelar)
1h 40min
Tabule TM6
1 Std. 30 Min
Pollo a la Cubana
40 min
Lomo de cerdo relleno de dátiles con salsa de echalot
35 min
Pechugas rellenas en salsa de chipotle
1 godz. 10 min
Pollo a la cazadora (Hestan Cue™)
40 min
Dedos sorpresa crujientes
Brak ocen
Tradición italiana de carne molida y coliflor
1 godz.
Rollos de carne
1 godz. 10 min
Salmón al vapor con glaseado de soya y jengibre
30 min